Борисов: Страната ни има капацитета да произвежда стотици милиони ваксини

Борисов: Страната ни има капацитета да произвежда стотици милиони ваксини
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви готовност, че нашата страна има капацитетът да произвежда стотици милиони ваксини. Това стана на традиционната обиколка на министър-председателя в страната. Този път той бе заедно с началника на Изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов, заместник-министъра Николай Нанков и депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Обещах пред ЕК да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние да сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България. Много държави ще си отдъхнат. Ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи", заяви премиерът.

"Дори след като всички показно се ваксинираха с AstraZeneca- и френският премиер, и Ангела Меркел каза, че ще се ваксинира, активността в Европа е под 30%. Така че друго е да си произвеждаме тук ваксини'', отбеляза той и разпореди да се изготвят прецизно всички сертификати и документи, необходими за производството.

#Борисов #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници