Павлова уволни шефа на ВиК – Добрич

Павлова уволни шефа на ВиК – Добрич
Павлова посочи, че след преговори с електроразпределителната компания „Енерго про", част от натрупаните задължения на Добрич са изплатени, а други са разсрочени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на ВиК – Добрич ще бъде отстранен от поста, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  в добричкото село Росица.

Заради натрупани дългове, токът на дружеството беше спрян и абонатите останаха без вода.

Екип от инженери и други специалисти от най-големите държавни дружества ще помагат в стабилизирането на водоснабдителната фирма.

Павлова посочи, че след преговори с електроразпределителната компания „Енерго про", част от натрупаните задължения са изплатени, а други са разсрочени, предаде бТВ.

„В Добрич ситуацията вече не е тревожна. Предприемат се мерки за оптимизация на разходите на ВиК, които няма да доведат до нов воден режим”, обясни регионалният министър.

Павлова поясни, че след като електроразпределителното дружество е спряло тока и водоподаването е било нарушено, това е предизвикало много аварии.

Върви се и към оптимизация в управлението на ВиК, което разполага с персонал от почти 600 служители, които са прекалено много, допълни министърът.

По думите й работата ще се подобри с реализацията на проекта за обновяване на водния цикъл в Добрич.

С подмяна на водопроводните тръби ще бъдат намалени загубите на вода, които сега достигат 80 на сто.

Според министъра ще бъде постигната и по-голяма ефикасност, тъй като мрежата ще бъде разчетена да обслужва повече граждани, а не индустриални предприятия.

Старата мрежа е проектирана 80 на сто от водоподаването да отива за промишлеността, а 20 на сто за битовите потребители, а сега съотношението е обърнато.

За новите по-малки тръби ще бъде необходима по-малко вода и по-малко електроенергия за добиването й, поясни Павлова.

Премиерът Бойко Борисов и Лиляна Павлова прерязаха лентата на обновен пътен участък в село Росица.

Отсечката от 3.6 километра е част от третокласния път Генерал Тошево – Росица – границата с Румъния. В ремонта са иинвестирани 1 300 000 лева от републиканския бюджет.

#ВиК #Добрич #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Бойко Борисов #премиер #Росица #Енерго Про #Генерал Тошево #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"