Облепват с цветно тиксо посолството на Германия в София

Облепват с цветно тиксо посолството на Германия в София
Най-голямата картина от тиксо в света се намира в Берлин – на фасадата на старата градска баня във „Вединг".
A A+ A++ A

Германското посолство в София ще бъде облепено в светно тиксо в неделя.

Вътрешният двор на дипломатическата мисия ще се превърне в произведение на изкуството само с помощта на тиксо, благодарение на двама млади Тapе Art-художници от Берлин, съобщиха от посолството.

В 16:00 часа на 16 септември те ще се включат в деветото издание на Sprite Graffiti Fest, основните събития от който ще бъдат в събота следобед до Паметника на Съветската армия.

Като течение в изкуството Tape Art води началото си от 1990 г., когато в САЩ се появяват книги и други предмети облепени с цветни текстилни и покриващи лепенки.

През следващите години Tape Art набира популярност и в Европа, като най-голямата картина от тиксо в света се намира в Берлин – на фасадата на старата градска баня във „Вединг".

Постепенно Tape Art се налага като течение в уличното изкуство, а германската столица си завоюва позицията на мека на Tape Art-изкуството.

„Не пропускайте възможността да видите на живо как на 16.06.2012 г. дворът на посолството ще се превърне в културна сцена, където представители на Tape Art, на spray painting и на графити-течението ще преобразят стената в посолството в шедьовър на изкуството," призовават германските дипломати.

#Берлин #Паметник на Съветската армия #посолство #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници