Скандално! На плажа пред Летните сараи на Доган е засаден райграс, за да го изкарат нива СНИМКА

Скандално! На плажа пред Летните сараи на Доган е засаден райграс, за да го изкарат нива СНИМКА
A A+ A++ A

Райграс се появи на плажната ивица пред прословутите Летни сараи на почетния председател на ДПС - Ахмед Доган, откъдето тръгнаха гражданските вълнения през лятото. Това се случва през последните няколко седмици. Случайно или не, паралелно с този феномен, е подадена жалба до Административния съд (АДмС) в Бургас, с която се атакува решението за вписване на парцела като плаж.

Актът на Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) е от фирма „Стрейтлайн“ ЕАД чрез нейния представител – Калин Тихолов, който е и архитект на т.нар. Доган сарай на Сокола.

В мотивите си арх.Тихолов изтъква, че нанасянето на плажа като плаж в кадастралната карта е „явна фактическа грешка“, тъй като ивицата не била покрита с пясък и чакъл, а била „естествено самозалесила се територия“.

С други думи, той настоява, че това е земеделска земя, а като такава не е нужно да се осигурява достъп и функцията на пътя ще отпадне, с което зоната около морето на нос Чукалята отново ще стане отново забранена зона за простосмъртните.

Арх.Калин Тихолов е настоял да се наеме геолог, който да извърши сондаж и да докаже чрез разрез на почвата, че това не е плаж, а нива, пише Флагман.бг. АДмС Бургас предстои да насрочи заседание, за да разгледа жалбата.  

Това е тревата, която е "поникнала" на плажната ивица

За да не бъде загубен плажът, Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) организира тази неделя от 11 часа групово почистване на ивицата.

„Миналата седмица взехме проби от тревата, занесохме я при специалист, който е категоричен, че това не е естествената й среда. Т.е. – тя е засадена. Това е трева, която се използва за хотелски комплекси. Видяхме и в нашите стари снимки, още от 2016 година и там никога не е имало трева“, обясни Бисер Русимов от ОЗБГ.

#Ахмед Доган #Сараи #трева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници