Национален митинг пред МС (ОБНОВЕНА)

Национален митинг пред МС (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Десетки се излязоха на антиправителствен протест пред Министерски съвет. Днешната демонстрация е на знакова дата, тъй като на 14 декември преди 31 години жива верига обгражда парламента с искането да отпадне чл.1 от Конституцията за ръководната роля на БКП. 

"Тогава имаше ентусиазъм и вяра. Сега, като виждам хората, които са тук, виждам само отчаяние. Бойко Борисов успя да потуши протестите с отчаяние", коментираха протестиращи пред екипа на Евроком.

Протестът беше организиран от "Системата ни убива", "Орлов град", както и АБВ. 

"На 14 декември 1989г. видяхме един митинг, който даде друга атмосфера, друго звучене в България. Знаем,ч е много хора лъгаха години след това, че са били на митинга", коментира Румен Петков.

Според председателя на партията нормативната уредба не е готова за изборите.

"Президентът Радев избърза с обявяването на датата. 28 март ще обслужи ГЕРБ и ДПС, защото ГЕРБ имат 300 хиляди зависими от държавната администрация, имат корпоративен вот", посочи Петков.

Председателят на АБВ-София Христо Колев допълни, че ниската избирателна активност ще помогне на ГЕРБ да спечелят изборите заради администрацията и купения вот.

По време на протеста движението на бул. Дондуков беше блокирано. Стигна се и до провокация, но засиленото полицейско присъствие и органите на реда предотвратиха допълнително напрежение

 

#протест #протест в София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници