Борисов: Празниците да се посрещат в тесен кръг

Борисов: Празниците да се посрещат в тесен кръг
A A+ A++ A

Бих искал да съм по-голям оптимизъм и да дам повече оптимизъм за хората, но от това, което чувам от колегите и от председателя на ЕЦБ, прогнозите, които се правят, е, че излизането от кризата може да се очаква август-октомври следващата година при положение, че се достигне до 70 % от ваксиниране на населението на ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за заседанието на евролидерите.

„Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Радостна е новината, че всеки ден над 3 000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени“, подчерта той.

"Никога нямаше да можем да се разберем между държавите-членки за ваксините, ако не беше Урсула фон дер Лайен. Тя свърши много работа", добави той. По думите му ако ваксините дойдат преди Нова година, ние сме готови с логистиката и можем веднага да ги доставим у нас.

"Изключително важно е да намерим общи пътища, за да си уеднаквяваме позициите и да не възпрепятстваме хората", каза още Борисов.

"Бързите антигенни тестове могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи придвижвания между държавите", уточни премиерът.

"Третата важна точка, която коментирахме, е изменението на климата. Това беше много дискусионна и трудна точка. Ние предложихме като Съвет 50% таван на вредните емсии. Европейският парламент прие 60%. Това е за целия ЕС и дава възможност да ни се помогне на нас повече и това да бъде бързо задействано. Това трябва да се случи през 2030 г.", добави министър-председателят

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници