Засилени полицейски проверки в „Студентски град“

Засилени полицейски проверки в „Студентски град“
Булфото
A A+ A++ A

Полицията и Общината в София започнаха проверки във връзка със студентския празник. От СДВР обясниха пред БНР, че през целия месец декември полицейското присъствие ще бъда засилено заради многото празнични дни.

Екипи на полицията и Столичната община ще проверяват местата, на които се предполага, че може да има струпване на хора заради днешния празник 8 декември. Специално внимание ще бъде обърнато на „Студентски град“.

От МВР ще следят и за водачи на автомобили, които са в нетрезво състояние или за струпване на хора. Проверки ще има традиционно и в градския транспорт, обясни Красимира Стоядинова от СДВР:

„Ежедневно се извършват проверки в превозните средства на градския транспорт и по обществените места в столицата. Във връзка с празниците, Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела мерки и ще се увеличи и полицейското присъствие в София, респективно и контролът ще бъде завишен“.

Засилените проверки започнаха най-активно след налагането на ограничителните мерки от министъра на здравеопазването и случаите, в които пред търговски обекти в София бяха засечени сериозни опашки и струпване на хора.

През целия месец декември проверките ще продължат, обясняват още от СДВР. #полиция #8 декември #Студентски град #проверки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай