Уорлик и с орден „Свети Георги"

Уорлик и с орден „Свети Георги"
Министърът на отбраната Аню Ангелов награди посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик за цялостния му принос за българо-американското сътрудничество с орден „Свети Георги" I степен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Аню Ангелов награди посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик за цялостния му принос за българо-американското сътрудничество, съобщиха от Военното ведомство.

„Тази награда е скромен знак на признание за цялостната дейност на посланик Уорлик в интерес на разширяване на стратегическото партньорство между САЩ и България и изключително доброто сътрудничество между въоръжените сили на двете страни", каза Ангелов на церемонията по награждаването в сряда.

Джеймс Уорлик беше отличен с Почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги" I степен за принос в развитието и укрепването на отношенията във военната област между България и САЩ и във връзка с приключването на мандата и окончателното му отпътуване от страната.

Министър Ангелов благодари на САЩ, в лицето на посланик Уорлик и екипа на посолството, за подкрепата по осигуряването на надеждността на българските контингенти в Афганистан, за помощта при изграждането на съвместното съоръжение на полигон „Ново село", за предстоящото сертифициране на първата батальонна бойна група, реализирано и с помощта на Европейското командване на САЩ, както и за продължаващата ангажираност на САЩ по програмите IMET и FMF.

Уорлик от своя страна подчерта, че за него тази награда е голяма чест и я приема не само като лично признание, но и като оценка за дейността на целия екип на мисията на САЩ в България.

Той отбеляза напредъка в двустранните отношения за изминалите три години и изрази увереност, че стратегическото партньорство между България и САЩ ще продължи да се развива и укрепва.

На церемонията по награждаването присъстваха още заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар Николай Милков, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Йордан Божилов, заместник-посланикът в посолството на САЩ Брайън Далтън, командирите на Сухопътните войски и Военноморските сили генерал-майор Стефан Василев и контраадмирал Румен Николов, директори на дирекции от Министерството на отбраната и служители на посолството на САЩ.

#Аню Ангелов #министър на отбраната #Джеймс Уорлик #посланик на САЩ в България #САЩ #България #Министерството на отбраната #Свети Георги #Афганистан #Августина Цветкова #генерал Симеон Симеонов #началник на отбраната #Николай Милков #Йордан Божилов #генерал-майор Стефан Василев #Румен Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници