Директор на „Арсенал“: В завода имаше запалвания, не взривове

Директор на „Арсенал“: В завода имаше запалвания, не взривове
Запалвания на полуфабрикати, а не взривове е имало в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, обяви изпълнителният директор на предприятието Николай Ибушев. Снимка: kazanlakinfo.com
A A+ A++ A

Запалвания на полуфабрикати, а не взривове е имало в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, обяви изпълнителният директор на предприятието Николай Ибушев.

По думите му във вторник са се самозапалили полуфабрикати от горими материали в склад, а в сряда от искра от оксижен в производствено помещение са се възпламенили отново лесно горими полуфабрикати.

„Има създадена комисия, която работи за установяване на причините“, съобщи Николай Ибушев пред Информационна агенция „Фокус“, като увери, че това се случва за първи път.

Няма връзка между двата случая, които са възникнали на стотици метри един от друг, подчерта още изпълнителният директор на военния завод „Арсенал“.

„И двете са запалвания на полуфабрикати. За днешния случай ни е почти ясно, че става дума за недобро вземане на мерки за безопасност, докато за вчерашния комисия работи, не мога да кажа нищо повече“, каза Николай Ибушев.

По думите му няма нищо вярно в тиражираните информации за огромен дим и пушек след запалванията.

#Казанлък #Николай Ибушев #завод „Арсенал“ #пожар #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници