Microsoft все още работи по завършването на Windows Phone 8

Microsoft все още работи по завършването на Windows Phone 8
A A+ A++ A

Вече видяхме първите телефони с Windows Phone 8, но много неща около тях все още са обвити в тайна. Засега не знаем пълните възможности на платформата, освен това, което преди време изнесе Microsoft, а премиерите на устройствата на Nokia и Samsung не разкриха нищо, което вече не знаехме за WP8. Не научихме и кога да очакваме смартофните на пазара, нито на каква цена ще се предлагат. Всичко това се обяснява донякъде от публикуваната от The Verge информация, че всъщност Microsoft все още не е завършила работата по новата си мобилна ОС и работи усилено, за да спази сроковете си, с които на свой ред е обвързана пазарната премиера на новите устройства.

Ранното представяне на моделите с WP8 е изпреварващ ход спрямо Apple и iPhone 5, а междувременно Nokia и Microsoft работят без почивка, за да успеят да пуснат Windows Phone 8 навреме. Източници на сайта са споделили, че първоначално Microsoft е планирала стартът на WP8 да бъде в началото на октомври, но сега това е изместено за 29 октомври с начало на продажбите през първите дни на ноември - отбелязва се, че телефоните на Nokia може да се появят в търговската мрежа на 2 ноември.

Като причина за забавянето се посочват различни бъгове, които са попречили на HTC също да представи телефоните си в началото на септември. Тайванската компания насрочи събитие за пресата на 19 септември. Очаква се финализирането на Windows Phone 8 да стане през тази седмица, а междувременно Samsung, Nokia и HTC са били инструктирани да не показват в действие WP8. Утре се очаква излизането и на първата предварителна версия на Software Development Kit (SDK) за WP8.

http://www.theverge.com/2012/9/11/3314650/windows-phone-8-schedule-delays-release

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници