Пътят край Ботевград, който взима десетки жертви: Ето какво ни разказаха жителите на града

Пътят край Ботевград, който взима десетки жертви: Ето какво ни разказаха жителите на града
A A+ A++ A

9 са най-опасните пътни участъци в България, където има концентрация на катастрофи с убити и ранени, показва справка на Пътна полиция по запитване на “24 часа”.

Но има и такива, които са по-малко познати. Като например пътят към село Литаково, където в събота стана поредната жестока катастрофа. При нея трима загубиха живота си, а други бяха ранени. 

През годините обаче, този път помни още много жестоки проишествия. Местните разказват, че има вярване, че пътят е прокълнат, защото много млади момчета са загубили живота си там, а десетки други са били ранени.

Жителите на Ботевград, разказаха и предишни катастрофи, сред които и на младо момче, което се забило челно в дърво край пътя. Въпреки това, че участъка е прав много често ставали инциденти. Излизащи животни също смущават водачите. Хората си спомнят за много кървави случаи, на които са ставали свидетели и катастрофата от събота е само една от тях. Някои от тях ни споделиха, че избягват да минават оттам защото се притесняват, че могат да станат част от черната статистика на региона. Поради изграждането на магистрала от Ботевград до Видин и отбиването на пътя, в момента много хора са принудени да минават оттам. Включително и тежки превозни средства като автобуси, което разрушава пътната настилка допълнително. 

Мненията за тежкия инцидент в града са разнопосочни. Младежите в града често си организирали гонки на този и други прави участъци. Ботевградчани се оплакват от ръмженето на коли посред нощ и сигнализират, че много от тинейджърите карат скъпи и мощни коли без да имат книжка. Като по този начин те застрашават своя и живота на другите. Скоро в града станал и друг инцидент с младо момче, което след употреба на алкохол прегазило моторист в късните часове на деня. Те ни споделиха, че полицията в Ботевград не успява да ги спре и заради това много чест в града има инциденти с млади момчета, без книжки и опит. 

От друга страна се смята, че отсечката край село Литаково е виновна за трагичния инцидент, защото често се наблюдават такива. 

Имаше и мнения на граждани,които смятат, че водача на автобуса е виновен, тъй като много често шофьорите на автобусите, които превозват работници от местните фирми се държали арогантно и превишавали скоростта, движели се в насрещното... Това ще го решат полицията и вещите лица, ние потърсихме мнението на местните жители след кървавото меле в събота.

Градът е потресен от новината за поредната катастрофа при която загинаха и две млади момчета. 

Дали тази отсечка носи лоша енергия или просто инфраструктурата й не е достатъчно добра, не можем да кажем. Факт е, че такива пътища не са един и два у нас.

Данните са запоследните 5 г. и показват устойчивост на тенденцията. 3 от 9-те опасни участъка са на скоростния път I-5 Русе - Маказа, който е 261 км, сочи анализът.

Първият опасен участък е между Русе и Бяла. На разстояние от 50 км има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Всички те се следят за скорост. Всяка година там има десетки убити и стотици ранени при катастрофи.

Другата инфарктна точка за шофьорите по път I-5 е между Велико Търново и Дебелец. Третият участък с най-много катастрофи е по същия главен път между Казанлък и Стара Загора.

Кресненското дефиле по пътя Видин - Кулата остава един от най-черните участъци с най-много челни катастрофи

По Видин - Кулата има още един опасен участък - при разклона за Драгичево и Рударци. Пътен възел Коритна до с. Български извор на пътя София - Велико Търново също е с концентрация на ПТП, показва анализът на МВР.

Един от най-черните участъци по главния път Дуранкулак - Малко Търново е на входа за Варна откъм Златни пясъци.

Проходът Боаза край Търговище е сред рисковите отсечки от София до Варна. Три са местата там, където е отчетена повишена концентрация на катастрофи с жертви за последните 5 г.

Деветият опасен участък е по второкласния път между Прохода на републиката и Гурково. 

#Ботевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници