Един от най-богатите млади руснаци Игор Коропов се удави в Черно море

Един от най-богатите млади  руснаци Игор Коропов се удави в Черно море
A A+ A++ A

Основателят на он лайн университета Skillbox Игор Коропов, който бе включен в списъка на Форбс за най-обещаващи млади руски предприемачи, най-вероятно се е удавил, съобщава Лента.ру.

Коробов изчезна преди дни в Сочи. Доброволците, които започнаха да го издирват, са намерили в морето тяло на мъж в района на Имеретиската низина. То е изпратено за идентификация и е почти сигурно, че е на изчезналия мъж.

По-рано в морето бе открита и раницата на Коропов.

Вечерта на 1 ноември, неделя, когато имал почивен ден, Коропов се настанил в хотел „Радисън“ в Сочи. След вечерята пил малко алкохол и около 3 ч. сутринта излязъл от хотела. В понеделник, 2 ноември, той е трябвало да бъде онлайн, но не се появил.

По-късно на кея, където очевидци са видели бизнесмена, е открит телефонът му. Хора от обкръжението на Коропов споделят, че в деня на изчезването си той "се е разхождал със скутера си". Следственият комитет е започнал разследване.

През май Коропов влезе в класацията на списание "Форбс" "30 под 30", която включва 30-те най-обещаващи руснаци на възраст под 30 години.

Игор Коропов е съосновател и програмен директор на платформата за он лайн образование Skillbox, стартирана през 2016 г.  За четири години, от два курса по уеб дизайн и уеб разработка, Skillbox нарасна до 150 програми, в които учат 40 000 студенти. Оборотът през 2018 г. надхвърли 340 милиона рубли.

В момента в сайта на университета има акция за „разпродажба на знания“ и таксата за всички он лайн курсове е намалена с 50%.

#Форбс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници