Шейх Мохамед бин Рашид се ваксинира срещу COVID-19

Шейх Мохамед бин Рашид се ваксинира срещу COVID-19
A A+ A++ A

Шейх Мохамед бин Рашид, който министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай, е получил ваксината Covid-19, според публикации в профилите му в Instagram и Twitter във вторник.

Той благодари на всички, които работят за разработването на ваксина за коронавируса. Ето какво написа в мрежата:

"Докато получавам ваксината Covid-19 днес. Пожелаваме на всички безопасност и много здраве и се гордеем с нашите екипи, които са работили безмилостно, за да предоставят ваксината в ОАЕ. Бъдещето винаги ще бъде по-добро в ОАЕ.", написатой.

Премиерът беше последната висша фигура в ОАЕ, която взе китайската ваксина Sinopharm. Страната беше домакин на фаза 3, в която участваха 31 000 доброволци в Емирствата, Бахрейн и Йордания.

Сред тях са фронтови медицински работници, висши служители и някои членове на кабинета.

През уикенда Мохамед Ал Гергауи, министър на кабинета и шейх Рашид бин Хумайд Ал Нуайми, президент на Футболната асоциация на ОАЕ и член на управляващото семейство на Аджман, също получиха ваксината.

Шейх Рашид заяви, че очаква с нетърпение "победата над вируса".

Сред другите високопоставени лидери, получили ваксината, бяха шейх Абдула бин Зайед, министър на външните работи и международното сътрудничество и шейх Халид бин Мохамед бин Зайед, председател на Изпълнителния офис на Абу Даби.

Половин милион души са взели ваксината Sinopharm

Резултатите от проучването Фаза-3 все още не са прегледани, но проучване от миналия месец за Фаза 1 и 2 показа силни резултати, включително при хора на възраст над 60 години.

Проучванията на Фаза 1 и 2 на Sinopharm бяха проведени в Китай между 29 април и 30 юли и в тях участваха над 600 здрави доброволци на възраст от 18 до 80 години.

В тези две фази, ваксината е предизвиквала антитела, които блокират вируса да заразява клетките, при всички доброволци в рамките на 42 дни.

Тези на 60 и повече години са реагирали по-бавно и произвеждали по-малко антитела. По-младите участници откриха антитела в рамките на 28 дни и ваксината се понася добре при всички дози, според проучването.

 

#ваксина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници