10 жители в старчески дом в Канзас са починали, след като всички 62 живеещи там са положителни за COVID-19

10 жители в старчески дом в Канзас са починали, след като всички 62 живеещи там са положителни за COVID-19
A A+ A++ A

Десет обитатели на старчески дом в Нортън, Канзас, са починали от COVID-19, след като всички 62 жители в заведението са дали положителен тест за коронавирус, съобщи здравното управление на окръга.

Според доклад на CBS News , здравният отдел на окръг Нортън потвърди диагнозите в дома Andbe в Нортън в понеделник.

Според доклада служителите в съоръжението също са положили тестове за вирус, въпреки че степента на огнището сред персонала не е разкрита.

Според местните служители един човек е хоспитализиран, а останалите 51 се лекуват в съоръжението. Служителите не уточниха дали някой от жителите, които все още се намират в съоръжението, има някакви симптоми на COVID-19, съобщи CBS News.

Както отбеляза CBS News, служители в окръг Нортън миналата седмица също съобщиха за огнище - 100 случая за двуседмичен период - в местния държавен затвор. Според доклада в окръг Нортън се наблюдава едно от най-големите пропорционални увеличения на случаите на COVID-19 в Канзас през последните две седмици.

Според данни, анализирани от университета "Джон Хопкинс" , има най-малко 71 557 потвърдени инфекции с COVID-19 в щата и поне 870 смъртни случая. През последната седмица повече от 19% от тестовете, прилагани в Канзас, са дали положителен резултат, което е увеличение спрямо предходната седмица.

По време на пандемията домовете за възрастни хора бяха горещо място за инфекции с COVID-19, тъй като заведенията се бориха да спрат разпространението сред жителите си, които често включват хора, най-податливи на тежки случаи на COVID-19.

В понеделник Американската асоциация на здравеопазването и Националният център за подпомаган живот предупредиха в съвместен доклад, че седмичните случаи на домове за възрастни са се увеличили в края на септември за първи път от близо два месеца, след като новите случаи са "спаднали значително" през август и в началото от септември.

Докладът свързва разпространението в домовете за възрастни хора с увеличеното разпространение в общностите, където се намират заведения. В понеделник глобалните случаи на новия коронавирус достигнаха 40 милиона , удвоявайки се, тъй като случаите достигнаха 20 милиона през втората седмица на август.

#Канзас #старчески дом #починали #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници