Новите таблети на Amazon отново привличат с цена

Новите таблети на Amazon отново привличат с цена
A A+ A++ A

Освен нови устройства за четене на електронни книги като Kindle Paperwhite в края на миналата седмица Amazon представи и новите допълнения към серията си от таблети Kindle Fire. Най-интересно устройство сред тях е новият Kindle Fire HD, който изкушава с 8,9" дисплей с поляризиращ филтър против отблясъци и резолюция 1920 x 1200 пиксела, което му осигурява пикселна гъстота от 254 ppi. Таблетът е с дебелина 8,8 мм и залага на двуядрен процесор TI OMAP 4470 с честота 1,5GHz, а освен това откриваме стереоговорители, предна HD камера и HDMI изход. Джаджата ще се предлага от края на ноември във вариант с Wi-Fi и 16GB или 32GB вградена памет и с LTE възможности и 32GB или 64GB памет на цени, започващи съответно от 300 и 500 долара.

Другото допълнение е под формата на Kindle Fire HD със 7" дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела, което поставя устройството в категорията на Nexus 7. Дори началната цена е подобна - 199 долара. Устройството осигурява до 11 часа автономна работа и има двуядрен процесор с честота 1,2GHz и предна камера. Всички модели Kindle Fire HD работят с Android 4.0, който е скрит от интерфейса на Amazon.

Обновено беше и първото поколение на Kindle Fire, а новата му версия според Amazon е с 40% по-бърза. Това е благодарение на факта, че е добавен нов процесор с честота 1,2GHz, а количеството оперативна памет е удвоено до 1GB. Увеличен е и капацитетът на батерията, а освен това е добавена и предна камера. Цената на устройството е по-ниска и в Щатите започва от 159 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници