Фандъкова: Ремонтите на общински сгради спестяват енергия

Фандъкова: Ремонтите на общински сгради спестяват енергия
Мерките за енергийна ефективност ще осигурят между 40 и 60% намаляване на консумацията на енергия, каза Йорданка Фандъкова в столичното 19 СОУ „Елин Пелин“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намаляването на потреблението на енергия е основен приоритет при ремонтите на общинските сгради, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това е изключително важно както за околната среда, така и за бюджета на училищата и детските градини, твърди градоначалникът в съобщение от Столична община.

„Мерките за енергийна ефективност ще осигурят между 40 и 60% намаляване на консумацията на енергия“, каза Йорданка Фандъкова в столичното 19 СОУ „Елин Пелин“, където приключиха строително-ремонтните дейности.

Училището бе включено в обхвата на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие 2007–2013 г.“.

По време на ремонтните дейности със средства по оперативната програма са извършени дейности по топлоизолация на външни стени, топлоизолация на покрив, както и подмяна на дограма.

Освен основните дейности по осигуряване на енергийна ефективност в сградата, в училището са извършени и други дейности – укрепено централно стълбище, ремонтирани тоалетни, ремонти на пукнатините вследствие на земетресението, обясни Йорданка Фандъкова.

#дограма #топлоизолация #енергийна ефективност #енергия #ОП „Регионално развитие“ #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници