65 сигнала за отнесени покриви, паднали дървета и наводнени мазета след бурите вчера

65 сигнала за отнесени покриви, паднали дървета и наводнени мазета след бурите вчера
МВР
A A+ A++ A

Оранжев код за силен вятър и валежи в 6 области:  Смолян, Кюстендил, Благоевград, Перник, Пазарджик и Софийска област, бе обявен за вчера от НИМХ. 

В националния оперативен  център при ГДПБЗН - МВР са получени общо 65 сигнала за произшествия, вследствие силния вятър и валежи на територията на страната, от които 48 са за паднали дървета и клони, 9 за наводнени мазета и два за паднали покриви на къщи. Всички сигнали са своевременно отработени.

Област Смолян:

Получени са 17 сигнала за възникнали произшествия във връзка с усложнената обстановка поради обилен валеж и силен вятър: за неукрепено скеле; за паднали покриви на къщи; за паднали дървета; за наводнени мазета; за паднали стълбове, скъсани жици и др.

Област Кърджали:

Получени са 19 сигнала за възникнали произшествия: основно за паднали дърветата на пътното платно и скъсани ел. проводници.

Област Хасково:

Получени са 6 сигнала за наводнени мазета и дворове.                                                     

Област Габрово:

Получени са 3 сигнала за паднали дървета. В прохода Шипка, на 10 км от Габрово в посока Шипка имаше свличане на земна маса и едното платно беше временно затворено.

Областите София, Перник, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Сливен и Силистра : Получените сигнали са основно за паднали дървета.#сигнали #поройни дъждове #силен вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?