МОН препоръчва екскурзиите да са в края на учебната година, за да не се губи време

МОН препоръчва екскурзиите да са в края на учебната година, за да не се губи време
A A+ A++ A

Няма да има загуба на учебно време заради грипни ваканции или заради ходенето на училищни екскурзии, които отново са разрешени - това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на организиран от КНСБ форум за социалния диалог в предучилищното и училищното образование:

"Туристическият сектор не е затворен като цяло, лятото работеха хотелите. Във всички случаи не препоръчвам, особено сега в началото на годината, да тръгнат на екскурзии, но ако се ходи на екскурзия, трябва да се спазват всички мерки. Ще имаме грипни превкючвания в електронна среда, но няма да бъдат във ваканции. Второ, тези екскурзии са ограничени до една седмица, във всички случаи препоръчваме на училищата да ги правят в края на учебната година. Още повече сега при тази епидемична ситуация. Има по-голяма вероятност следващата година, пролетта ситуацията да е по-добра".

Той потвърди,че началната учителска заплата от януари ще бъде 1260 лв.

Вълчев се похвали, че ежегодно средната възраст на учителите в страната намалява и вече е 49 години.

"Има отделни незаети места, но като цяло са малко, засега се справяме с недостига, минаваме през най-трудния период, следващите може би още 6-7 години той ще продължи. Това е един период от 10 години, в който средно годишно се пенсионират малко над 4% от работещите", каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

#МОН #Вълчев #учебна година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай