Обама води с малко пред Ромни за президентските избори в САЩ

Обама води с малко пред Ромни за президентските избори в САЩ
Обама (вдясно) и Ромни (вляво) остават с приблизително еднакви шансове да спечелят тазгодишните президентски избори в САЩ. Снимка: mashable.com
A A+ A++ A

Държавният глава на САЩ и кандидат за втори президентски мандат Барак Обама увеличи малката си преднина пред републиканския си съперник Мит Ромни през изминалата седмица.

Това съобщи ДПА, позовавайки се на допитване на Галъп, цитирана от агенция Кросс.

След приключването на партийния конгрес на Демократическата партия тази седмица, Обама вече е с 48% избирателна подкрепа спрямо 45%  за Мит Ромни сред регистрираните гласоподаватели в това проучване на избирателните нагласи.

Преди това преднината на Обама бе едва един процент – 47% за президента спрямо 46% за Ромни.

Галъп отбеляза, че Мит Ромни не е отбелязал "никакво забележимо нарастване" в избирателната подкрепа след завършилия на 27 август партиен конгрес на републиканците, на който бе официално обявен за техен кандидат за президент за изборите на 6 ноември.

Освен това рейтингът на Обама е нараснал до 52% - най-високото му ниво от май 2011 г., когато бе убит лидерът на Ал Кайда Осама бин Ладен в Пакистан.

Социолозите обаче предупреждават, че промените в избирателните нагласи може да са краткотрайни и президентската надпревара да се завърне, в скоро време, към изравнени позиции на Обама и Ромни.

#САЩ #Мит Ромни #Републиканска партия #републиканци #демократи #Демократическа партия #Барак Обама #президентски избори #Президент на САЩ #Галъп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници