Работните места – единственият проблем на правителството според Борисов

Работните места – единственият проблем на правителството според Борисов
Бойко Борисов посочва, че безработният не приема оправданието, че в условията на криза безработицата в цял свят е висока. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единственият проблем пред правителството са работните места, отчита премиерът Бойко Борисов според стенограмата от редовното правителствено заседание в сряда.

„Най-важното е новите работни места. В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората," заявява министър-председателят пред членовете на кабинета.

Бойко Борисов посочва, че безработният не приема оправданието, че в условията на криза безработицата в цял свят е висока.

„Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре," казва още премиерът.

По-късно по време на заседанието Бойко Борисов дава заръки и на земеделския министър Мирослав Найденов във връзка с проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн.

„Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Така че, създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия," нарежда Бойко Борисов.

Той обръща внимание и на изказването на македонския президент в Брюксел.

„Това, което аз чух вчера от македонския президент в Европейския съюз вдъхва много оптимизъм в мен. Той за първи път, поне откакто аз го слушам, каза, че историята трябва да се остави на историците, че Европейската уния или с Европейския съюз е мястото, където хората работят заедно, уважават се, нямат териториални или каквито и да било претенции. Така че, понеже ние много отдавна сме заявили, че нямаме към тях претенции, се надявам тази позиция, която той изрази пред Брюксел, да я спазват и реално да я изпълняват. Защото думите са едно, делата някой път друго," обобщава премиерът.

#Бойко Борисов #Министерски съвет #работни места #безработица #заетост #Мирослав Найденов #ДПС #тютюн #Георге Иванов #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници