Полицията засилва мерките за сигурност по празниците

Полицията засилва мерките за сигурност по празниците
Служители на националната полиция, СДВР и ОДМВР, съвместно с представители на местното самоуправление и администрация извършват проверки на местата, където ще се проведат чествания и публични прояви. Снимка: bTV
A A+ A++ A

По време на празниците служителите на ГД „Национална полиция" предприемат редица мерки за опазване на обществения ред, гарантиране сигурността на гражданите и безопасността на движението по пътищата, посочват от дирекцията.

Служители на националната полиция, СДВР и ОДМВР, съвместно с представители на местното самоуправление и администрация извършват проверки на местата, където ще се проведат чествания и публични прояви.

Създадена е организация за стриктно спазване на нормативните разпоредби, свързани с недопускане на криминални престъпления и нарушения на обществения ред, допълва Дарик.

Дежурните полицейски служители преминават инструктаж във връзка с осъществяването на постоянен контрол за опазването на реда и безопасността по пътищата.

Особено внимание е насочено към ефективното взаимодействие с териториалните полицейски структури.

През празничните и почивните дни се очаква движението по пътищата да бъде особено интензивно.

Най-натоварени ще са направленията София – ГКПП Кулата, София – Бургас, София – Варна и София – ГКПП Капитан Андреево, предупреждават от МВР.

Интензивността ще е най-голяма в четвъртък сутринта и на 9 септември след обяд и вечерта.

Засилени проверки ще се извършват за спазване на скоростния режим, управлението на МПС след употреба на алкохол, свидетелство за правоуправление, използване на обезопасителните системи, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност" и техническа изправност на автомобилите, посочват от ГД „Национална полиция".

#ГД „Национална полиция" #МВР #СДВР #ОДМВР #София #Бургас #Варна #Кулата #Капитан Андреево #Гражданска отговорност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници