Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone

Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone
A A+ A++ A

Докато различни анализатори ни убеждават, че Android е платформа номер едно на пазара, от TEchbargains.com имат информация, която със сигурност трябва да допадне на Тим Кук и компания. От портала са провели анкета сред 1300 потребители, резултатите от която показват, че всеки пети потребител на Android би искал да смени телефона си с iPhone. Най-важните характеристики на един смартфон според анкетираните са дълъг живот на батерията, бързи на работа на устройството и 4G LTE възможности. microSD слотовете пък са сред не особено популярните характеристики, докато големите дисплеи се ползват с повече внимание. Несъмнено дългоочакваният iPhone 5 предизвиква вълнения сред потребителите, но голяма част от участниците в допитването всъщност не планират да си го купят. Повееч от половината анкетирани не могат да кажат кога планират да си купят нов телефон, но 10% са се приготвили да застанат на опашките в деня, когато iPhone 5 ще излезе на пазара.
Традиционно, настоящите собственици на iPhone смятат да го заменят с по-нов модел. 74% са притежателите на iPhone 4, които са отговорили, че планират да си купят iPhone 5. Сред собствениците на iPhone 3GS тези, които смятат да го заменят за iPhone 5 са 71%, а сред притежателите на iPhone 4S този процент е 64.
При собствениците на BlackBerry всеки трети обмисля възможността да смени телефона си с такъв с логото на Apple. При хората, които все още нямат смартфони съотношението е същото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници