Дариткова: Президентът целенасочено разделя обществото

Дариткова: Президентът целенасочено разделя обществото
A A+ A++ A

Президентът за пореден път показа, че не олицетворява единството на нацията. Той призова за разпускане на НС с вдигнат юмрук.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която прочете декларацията от името на групата в началото на днешното пленарно заседание, на което ще бъдат гласувани персоналните промени в кабинета, предаде БГНЕС.

Докато Дариткова четеше декларация от най-високата трибуна в държавата, опозицията скандира „оставка” в пленарна зала.

Радев целенасочено и систематично разделя обществото, призовава към омраза и бунтове и зове към неуважение на институциите, продължи тя. ГЕРБ категорично се противопоставяме на неуважението към правителството и опитите за въвеждане на еднолична и безконтролна власт в България, добави още Дариткова.

Вместо да зове за спазването на законите, президентът подкрепя незаконни акции за погазване на законите, каза Дариткова, визирайки случая със спирането на метрото, в който са замесени Минчо Спасов и Еленко Божков. Подбудителството към престъпление и нарушение на обществения ред също е престъпление, г-н президент, обърна се Дариткова към Радев и добави, че президентската институция вече не е удобна за него.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници