Синдикатите не искат компромиса на правителството

Синдикатите не искат компромиса на правителството
И ГЕРБ няма да отстъпи и това е окончателното решение на депутатите, категорична е Искра Фидосова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатите не приемат предложението на управляващите за плавно и постепенно повишаване възрастта за пенсиониране.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в четвъртък, предаде БГНЕС.

След срещата на синдикалните лидери в парламента с управляващите, на която бяха обсъдени новите предложения на ГЕРБ за пенсионна реформа, Пламен Димитров посочи, че на този етап няма решение.

„И ГЕРБ не отстъпва. Това е окончателно ни решение", категорична бе Искра Фидосова, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя уточни, че днес в 14.30 часа на заседание на бюджетна комисия ще бъде гласувано направеното от ГЕРБ предложение вече като решение за плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране с 4 месеца през следващите 3 години.

Фидосова е убедена, че от ГЕРБ не нарушават споразумението със синдикатите, а само изтеглят една от мерките, предвидени в него.

„Нека българските граждани да не се подвеждат, нека всеки сам да прави разчетите си, да прецени кое от предложенията е в негов интерес – нашето или на синдикатите", отбеляза Фидосова.

За утре е насрочено заседание на тристранните партньори, на което обаче синдикатите заявиха, че нямат намерение да присъстват.

„Това ли е отговорно поведение", запита Фидосова. От ГЕРБ са категорични, че направеното от тях предложение за пенсионна реформа е в хармония с европейските практики и в интерес на гражданите и на фиска.

След проваленото заседание със синдикатите, участвалите в него депутати и представители на изпълнителната власт от ГЕРБ се срещнаха с финансовия министър Симеон Дянков.

#Искра Фидосова #ГЕРБ #Пламен Димитров #президент на КНСБ #КНСБ #синдикат #пенсионната реформа #правителство #Парламент #депутати #Симеон Дянков #финансов министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници