Коронавирус в още две шуменски села

Коронавирус в още две шуменски села
Pixabay
A A+ A++ A

11 са новите случаи на коронавирус от последното денонощие в Шуменско. Основното огнище на заразата остава село Изгрев, което е под карантина до 25 юни. Заразата стигна и до две съседни села - Тъкач и Климент, където с коронавирус е кметът на едното село и медицинският фелдшер на другото., съобщава БНТ

Обстановката се усложнява, защото в още две села бяха открити хора дали положителен резултат при тестването за коронавирус. Всичките са имали контакти помежду си. Трима са заразените от село Тъкач и двама от село Климент. От днес са шест новите случаи в затвореното село Изгрев.

Днес беше извършена пълна дезинфекция на новите села със заразени от коронавирус. До края на извънредната ситуация се затварят детските градини в съседната община Каолиново, от която са регистрирани пет от новите случаи.

Едновременно с тестването на хората от Изгрев и Венец ще бъдат тествани и жители на Тъкач, които имат повече социални контакти и хора от рискови групи. Апелът към хората е да спазват противоепедимичните мерки.

За да се ограничи движението на хора, в село Изгрев бяха изградени два контролно-пропускателни пункта, а мобилен екип проверява дали наложената карантина се спазва. Проверява се всяка кола, която влиза или излиза от селото. Декларации могат да се попълват и на място.

Според кмета на село Изгрев, напрежение сред местните хора няма. Той очаква в първите дни да има затруднения с пътуванията.

Здравните власти продължават тестването на хора от засегнатото село и от околните населени места. Издирват се контактували със заразените и хора със симптоми на заболяването.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници