МВР идентифицира труп на мъж като тройния убиец от Ябланица

МВР идентифицира труп на мъж като тройния убиец от Ябланица
На 19 септември 2011 г. 73-годишният Гаврил Петков уби сестра си, нейния син и 15-годишния й внук и рани тежко майката на убитото дете. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Трупът на възрастен мъж, който беше открит в края на юли край Ябланица, е на тройния убиец Гаврил Петков, разкриха експертизите.

На 19 септември 2011 г. 73-годишният Гаврил Петков уби сестра си, нейния син и 15-годишния й внук и рани тежко майката на убитото дете. След това подпали семейната вила в Ябланица, за която се смята, че е станала причина за касапницата.

Оттогава Гаврил Петков беше в неизвестност. Преди малко повече от месец обаче край пътя между Ябланица и село Добревци беше открит труп на възрастен мъж.

Установено бе, че по тялото няма следи от насилие и той най-вероятно е починал от естествена смърт.

У него обаче не бяха открити никакви документи за самоличност и въпреки съмненията, че това е тройният убиец, това трябваше да бъде доказано.

Близките му са го разпознали, но за да бъде документално приключен случаят, в Института по криминалистика и криминология към МВР са направени ДНК-експертизи и други изследвания.

Данните категорично потвърждават, че това е Гаврил Петков, съобщиха от пресценъра на вътрешното ведомство.

При претърсване на района, след като тялото беше намерено, полицаи от Ловеч и Ябланица попаднали на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи. Там вероятно се е укривал убиецът.

На мястото били открити пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института, заедно с други веществени доказателства. Анализът на експертите потвърдил, че това е оръжието, с което е извършено тройното убийство в Ябланица.

Направената ДНК-експертиза пък е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби. Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина му. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща.

Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура, уточниха от МВР.

#Ябланица #тройно убийство #МВР #ДНК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници