Полицейски синдикат осветли крими досието на Джордж Флойд! Бил е закоравял рецидивист, погребват го в златен ковчег

Полицейски синдикат осветли крими досието на Джордж Флойд! Бил е закоравял рецидивист, погребват го в златен ковчег
A A+ A++ A

Шефът на профсъюза на полицията в Минеаполис заяви, че хората трябва да запомнят и криминалната история на Джордж Флойд, която е пълна с насилие. "Протестите по повод неговата смърт са дело на терористично движение", убеден е Боб Крол. В писмо, публикувано в Туитър, той разказва, че през 2009 година Флойд влиза в затвора за нападение и грабеж, извършени две години по-рано. 

Преди това чернокожият рецидивист е имал присъди във връзка с различни престъпления - от кражби с използване на огнестрелно оръжие, до съхранение на наркотици.

Припомняме, че Флойд почина по време на арест. След като бе разпространено видео, на което се вижда как полицай го затиска с коляно, а той не може да диша, американците се вдигнаха на протести. Повечето от тях обаче се изродиха и се стигна до десетки убити невинни хора и полицаи, грабежи на магазини, изнасилвания на бели жени, едната от които на 17 години.

"Каквото и да говорят, медиите няма да съобщят истинската криминална история на Джордж Флойд", недоволства Боб Крол. "Това терористично движение, което действа сега, е създавано в продължение на дълго време. И в същото време властите в Минесота намаляват броя на полицаите. Нашият началник помоли да се открият места за още 400 души и му отказаха категорично", разкрива той.

Ръководителят на профсъюза обещава, че организацията му ще помогне на Дерек Шовин - полицая, обвинен за убийството на Флойд, а също така и на останалите трима негови колеги, участвали във фаталния арест.  "Тези хора са отстранени без надлежната правова процедура. Работил съм с четирима адвокати от нашия профсъюз", пише още Боб Крол.

Междувременно позлатения ковчег с тялото на Флойд вече е в предградие на Хюстън, където след многочасово поклонение ще бъде погребан до майка си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници