Бойко Борисов: Заклевам се в най-святото си, че не съм взел една стотинка от Божков! Само една пура

Бойко Борисов: Заклевам се в най-святото си, че не съм взел една стотинка от Божков! Само една пура
A A+ A++ A

Взехме бизнеса на Божков в полза на държавата. От него съм получавал само една пура, никога не съм вземал пари, заклевам се в най-святото си. Няма как той да ме обича, като е беглец, червена бюлетина от Интерпол, 18 обвинения. Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов. Карикатурите са ми любими. Много олигарси, които бяха засмукали народа със своите октоподни пипала ме мразят. Имаше един за доставката на газ – имаше три посредника, които да повишат цената, да вземат парите, докато дойде газа в България. С „Газпром“ подписахме договора с 42% намаление цената на газа. В МС в понеделник свиквам извънредно заседание – 201 млн. връщаме на потребителите. Този започва да ме карикатурира, защото е издател на независима медия, но парите си дойдоха при народа, не плащат толкова вече и няма да плащат, каза министър-председателят.

Хазартът защо да не е за българския спорт и спортисти. Сега стана това, преди 10 г. не ни е било това приоритет. Ама как ще получа пари от Божков, от него съм получавал една пура и то в централата на ГЕРБ. Аз ще правя комикси също, но като не съм на този пост, сега съм скопен, защото съм премиер. По принцип премиер не може да говори, ако кажеш истината, веднага ще кажат, че си се набъркал в свободата на словото. Ще дойде моето време, когато ще си правя карикатури, ще посочвам с пръст. Ако някой е взимал пари ще с еразбере, в момента прокуратурата разследва цялата комисия. Аз се заклевам във всичко свято една стотинка, едно евро не съм взел от Божков, ако някъде нещо може да ми се търси морал, някаква вина, то е, че съм помагал на футбола и съм търсил за всички отбори. Никога закон не е променян в услуга на когото и да било, каза Борисов.

Не мога да кажа, че е срамно или че съм забранил на когото и да е да се вижда с него (бел. ред. Васил Божков) от правителството. Той бе водещ в един цял сектор бизнесмен. Защо години наред всичко това си тече и изведнъж започват новите политически проекти и изведнъж започва да се казва, че вади пари и плаща на правителството, на ГЕРБ или на мен. Неговите сътрудници не са ли знаели през тези години ако са се отклонявали пари, не са ли знаели как се купуват тези културно-исторически ценности? Затова и тогава имахме сблъсъци. В един момент те излизат и подават сигнал, тогава ние назначаваме ревизия. Те подават сигнал за това, което е извършвал Божков. И МВР, ДАНС и прокуратурата, под ръководството на главния прокурор започват да работят, къде е нашата вина, запита Борисов.
Така беше в Костинброд, измислят нещо, вкарват телевизия, правят изведнъж „уау“ – автобуси с двойни дъна, разкарват бюлетини и т.н. отбеляза премиерът.

Колегата Цветан Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото може да разбива, каза с усмивка Борисов.

COVID-19

Вирусът не е свършил още. Надявам се, че с мерките и дисциплината и ясната стратегия, самите хора усвоиха правилата, това е важно да продължи. Вирусът витае, в различни държави има пикове, като нашите съседи, например, каза Борисов.
Имаше теория, че е по-правилно да пуснем вируса. Ето какво каза главният епидемиолог на Швеция: Сгреших фатално. Призна, че се е объркал с предложението да не се налагат рестрикции заради коронавируса и че заради неговото решение, много хора са умрели, допълни премиерът.
Спазвайки и затискайки бързо клъстерите, които се появяваха и бързо отпускайки местата, където можеше, излязохме и първи от строгите мерки, коментира премиерът. Няма учебник и литература, по която да извадиш и да кажеш за COVID правилото е…, няма такова правило. Издъниха се най-големите държави, измряха им хората – Великобритания, САЩ, Русия, издъниха се. Ние първи си направихме облекла, маски, очила, лекарството, което казват, че в болница приложено върши най-добра работа. Първи заедно с Италия правихме плазма. Затова имаме и толкова много излекувани, коментира Борисов.
Затова, че днес объркаха данните на Националния информационен сайт, Борисов каза: И сайтът на СЗО блокира днес.

Икономиката

Усещането в някои, че след кризата сме по-богати, не, по-бедни излязохме, но сме живи и здрави. Сега с работа и на правилните места да се сложат парите продължаваме напред. Има толкова свободни медии, които сега се занимават с критика, аз ги подкрепям, но да видят в големите държави, че гледат Бойко какво прави, не само съседите, включително и Германия свали вчера ДДС-то за 6 месеца. Гърците видяха и кое свалиха – ресторантите, защото кризата затвори ресторантите. За книгите това ми беше мечета отдавна да го направя, подчерта Борисов.
Помагаме и на малкия и на средния, и на микробизнеса, за да върви всичко това трябва да има енергийни ресурси, възможно най-евтини, каза Борисов.

Магистрали и газопроводи

АМ „Хемус“ – на 10 юни започваме Ботевград-Мездра и мисля, че при пълна мобилизация до края на годината можем да го изкараме. А тогава вече до Враца имаме четирилентов път. След 10 юни започваме два ЛОТ-а след Велико Търново. АМ „Струма“ – красота – най-големите тунели. Всичко работи, каза премиерът.
Където минават газопроводи, няма войни, всички имат интерес, геостратегически сме си на мястото. А „Белене“ ще стане огромен фантастичен проект, обясни Борисов. Лъжите една по-една с времето отпадат, вижда се, че са лъжа и вървим напред, отбеляза още той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници