Изберете безопасна раница за вашето дете!

Изберете безопасна раница за вашето дете!
A A+ A++ A

Раниците са популярен и удобен начин децата да носят учебници и принадлежности. Когато е избрана и се използва правилно, раницата е безопасна за вашето дете. Ето какво трябва да знаете:

Ако раницата е много тежка или не се носи правилно, може да доведе до проблеми, засягащи мускулите или ставите. Това от своя страна е причина за силни болки в гърба, шията и рамената, както и за гръбначни изкривявания.

Избирайки най-подходящата раница за вашето дете, обърнете внимание на:

  • Широки подплатени презрамки за раменете – тесните презрамки могат да се врежат в раменете и това да доведе до болка и смущение в кръвоснабдяването.
  • Две презрамки за раменете – раници, предназначени за едното рамо, които преминават напречно на тялото, не могат да разпределят тежестта равномерно и при продължителна употреба водят до изкривявания на гръбначния стълб.
  • Подплатен плътен гръб – когато гърбът на раницата е със стабилни подплънки, той осигурява защита срещу острите ъгли на носени в раницата предмети и осигурява по-добър комфорт за детето.
  • Лека раница – важно е самата раница да не е тежка.
  • Раница на колела – ако избирате подобна раница, важно е да знаете, че тя е по-подходяща, когато детето носи тежки учебници и принадлежности. Не забравяйте обаче, че детето ще трябва да носи раницата, когато изкачва стълби, както и ако навън вали или има сняг.

По препоръки на American Academy of Pediatrics

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници