Ковачева с европейска подкрепа

Ковачева с европейска подкрепа
„Доколкото разбирам, моята кандидатура е била подкрепена и от Брюксел“, каза Ковачева. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

Новият правосъден министър в кабинета Диана Ковачева получила предложение за поста от премиера Борисов, който й се обадил лично по телефона две седмици след президентските избори, разказа самата Ковачева.

„Доколкото разбирам, моята кандидатура е била подкрепена и от Брюксел. Предполагам, че са били водени разговори и с други хора. Беше наистина голяма изненада и тук няма как да отрека, че Министерството на правосъдието не е предизвикателство за един юрист“, призна новият правосъден министър пред bTV.

Ковачева обясни, че идва с „подход, който е свързан с търсене на партньорство и сътрудничество“, и че не е „човек, който търси конфликти“.

„Няма как министърът, главният прокурор, министърът на вътрешните работи и съдилищата да не работят заедно“, подчерта тя.

Новият министър на правосъдието заяви още, че познава част от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС).

„Предстои ми да се запозная с всички представители на съвета“, уточни тя и заяви, че няма проблем да дава свободно мнението си като по случая с Владимира Янева и Пенгезов.

Според нея е най-важно да се даде възможност ВСС да работи свободно и открито. „Дискусията за съвета предстои да започне в най-скоро време“, поясни тя.

Изборът на Ковачева се наложи, след като досегашният министър на правосъдието Маргарита Попова беше избрана за вицепрезидент и ще встъпи в длъжност през януари 2012 г.

#Диана Ковачева #Ковачева #Брюксел #Борисов #премиера #министър на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници