Пиронкова спори с бивша номер 1 в света за 1/4 финал на US Open

Пиронкова спори с бивша номер 1 в света за 1/4 финал на US Open
Цветана Пиронкова победи испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:1, 6:7(3), 6:3 в третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу бившата номер 1 в света Ана Иванович в спор за място на четвъртфиналите на US Open.

Българската тенисистка стига толкова напред в Откритото първенство на САЩ за първи път в кариерата си и 18 г. след последното българско участие на такъв етап след Магдалена Малеева през 1994 г.

Пиронкова стигна до 1/8 финал след победата с 6:1, 6:7(3), 6:3 над испанската Силвия Солер-Еспиноса, а съперничката й Ана Иванович победата с 6:1, 6:7(3), 6:3 над испанската Силвия Солер-Еспиноса .

„Много, много съм щастлива от класирането си на осминафинал," заяви Цветана Пиронкова след победата, цитирана от „Дневник".

„Спечелих първия сет и поведох с 4-1 във втория, когато играта ми стана малко по-неуверена. Загубих сервиса си и не успявах да го вкарам, което усложни ситуацията за мен," обясни Пиронкова след двубоя си със Солер-Еспиноса.

Пловдивчанката посочи, че почивката след загубения тайбрек във втория сет е дала своето за нейната концентрация.

„Почивката преди старта на третия сет ми помогна да се концентрирам отново. Продължих с опитите си да вкарам сервиса си, което беше от решаващо значение за развоя на мача. Много, много съм щастлива, че успях да победя днес. Обичам да играя в големите турнири. Излизането в мач срещу известна тенисистка на голям корт ме мотивира, затова играя. В тези срещи се представям по-добре," допълни Цветана Пиронкова.

В понеделник тя ще излезе на корта в осминафинален двубой с Ана Иванович. Сръбкинята се класира за тази фаза на турнира след успех над американката Слоун Стивънс с 6:7 (4), 6:4, 6:2 за 2 часа и 21 минути игра.

Пиронкова и бившата водачка в световната ранглиста имат по една победа в двете си досегашни срещи. Успехът за Ана Иванович е от 2003 г. на турнир в Румъния, а поражението ѝ идва пет години по-късно на силния турнир в Рим, когато е под номер 3 в света.

Българката вече си осигури 120 000 долара от наградния фонд и 280 точки за световната ранглиста, които ще я върнат в първите 50 в класацията.

При успех над Ана Иванович, Цветана Пиронкова почти ще удвои спечелената дума и с 500 точки ще се нареди около 35-о място в подреждането.

#Цветана Пиронкова #US Open #Магдалена Малеева #Ана Иванович #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници