Станишев се бори с „неефикасните стъпки” на консерваторите в Европа

Станишев се бори с „неефикасните стъпки” на консерваторите в Европа
Сергей Станишев дискутира политическата обстановка в страните от Балканите и предстоящата Балканска конференция с различни социалистически лидери от европейски държави. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и вицепрезидент на Социалистическия интернационал Сергей Станишев се срещна с водещи европейски и световни лидери по време на провеждащия се в Кейптаун 24-и Конгрес на Интернационала, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Станишев се срещна с министър-председателя на Белгия Елио ди Рупо, с когото обсъдиха мерките за справяне с икономическата и финансова криза.

Акцент в разговора бяха предложенията на европейските социалисти и социалдемократи в отговор на неефикасните стъпки, прилагани от консервативните сили в Европа.

Двамата обсъдиха и приоритетите, които европейката левица ще защитава на следващия Европейски съвет.

Сергей Станишев дискутира политическата обстановка в страните от Балканите и предстоящата Балканска конференция с председателя на парламента на Черна Гора Ранко Кривокапич, с бившия президент и председател на Демократическата партия на Сърбия Борис Тадич и с председателя на Социалистическата партия на Албания Еди Рама.

По време на разговора си с председателя на парламента на Молдова Мариан Лупу, Станишев акцентира върху необходимостта от по-активно сътрудничество по отношение на българската общност в Молдова и нейното по-ефективно включване в политическия живот на страната.

В продължение на активната си позиция за предизвикателствата, пред които е изправен светът след Арабската пролет, вицепрезидентът на Социалистическия интернационал се срещна с председателя на Учредителното събрание на Тунис Мустафа бен Джафер, с бившия външен министър на Палестина Набил Шаат и с представители на Египетската социалдемократическа партия.

С тях Станишев обсъди провеждането на трета Годишна конференция на ПЕС, посветена на Арабската пролет.

Новина от втория ден Конгреса на Социалистическия интернационал е и преизбирането за нов мандат на досегашния председател на Интернационала Георгиос Папандреу и избора на генерален секретар на Интернационала – Луис Аяла.

#Сергей Станишев #Партията на европейските социалисти #ПЕС #Сергей Станишев #Социалистическия интернационал #Кейптаун #БСП #Белгия #Елио Ди Рупо #Европа #Европейски съвет #Балканите #Черна гора #Сърбия #Борис Тадич #Албания #Еди Рама #Молдова #Арабската пролет #Тунис #Палестина #Луис Аяла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници