Пандемията расте: Заразените с коронавирус по света вече са над 400 000

Пандемията расте: Заразените с коронавирус по света вече са над 400 000
A A+ A++ A

Пандемията расте: Заразените с коронавирус по света вече са над 400 000

Великобритания обяви снощи пълна блокада на страната, за да спре коронавируса снощи, след като седмици наред премиерът Борис Джонсън отказваше да предприеме радикални мерки. Междувременно унгарци се редят на опашки за оръжия, страхувайки се от размирици, ако положението с болестта се влоши. Европейската комисия обяви нови насоки, за да гарантира безпроблемния транспорт на стоки. Китайският град Ухан, от който тръгна заразата, ще вдигне ограниченията за движение на 8 април.

Ръководителят на италианската Служба за гражданска защита Анджело Борели предполага, че реалният брой на заразените с коронавирус в страната не е 64 000, а 10 пъти повече.

"Съотношението между един потвърден случай и 10 нерегистрирани случая е напълно правдоподобно", заяви Боррели в интервю за „Ла Република“.

Той също не отрича, че след няколко дни броят на заразените в страната ще надвиши показателите на Китай.

От началото на епидемията в Италия са заразени почти 64 000 души, от които малко над 6 000 са починалите, а близо 7 500 са излекувани. В Китай, където вълната от инфекции почти спря, броят на заразените надхвърли 81 000, а 3 270 души починаха. В Италия е записан антирекорд, когато за един ден починаха почти 800 души.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници