Унгарското правителство ще предостави допълнителна помощ на собствениците на малък бизнес

Унгарското правителство ще предостави допълнителна помощ на собствениците на малък бизнес
A A+ A++ A

Унгарското правителство обмисля затварянето на цялата държава в опит да спре разпространението на новия коронавирус. Това обяви премиерът Виктор Орбан в парламента в Будапеща. Унгария обяви извънредно положение на 11 март и затвори границите си.

Въвеждането на полицейски час е една от възможностите, които се обмислят, заяви премиерът Виктор Орбан в парламента. Той поиска от депутатите спешни правомощия, които според него са необходими за справяне с епидемията. Едно от поисканите правомощия е удължаването на извънредното положение чрез издаден от премиера указ, като от това произлизат и различни рестриктивни мерки, които да влизат в сила без съгласието на парламента. В проектозакона на правителството е записано, че се предвижда „принудителна парламентарна почивка“. Новият законопроект също предвижда до 5 г. затвор за всеки, който разпространява фалшива информация, която пречи на правителството да защити хората или паникьосва обществото. Критиците на дясното правителство на премиера Виктор Орбан се притесняват, че премиерът се стреми към еднолично управление чрез укази, прескачайки парламента.

Унгарското правителство ще предостави допълнителна помощ на собствениците на малък бизнес, за да им помогне да овладеят икономическата криза, предизвикана от пандемията „ковид-19“, заяви премиерът Виктор Орбан. Мерките включват данъчни облекчения и замразяване на плащанията по кредити до края на годината за всички.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници