Кадиев се чувства „употребен“

Кадиев се чувства „употребен“
Загубилият кметските избори в София Георги Кадиев призна, че се чувства употребен. Снимка:dariknews.bg
A A+ A++ A

След като напусна Софийския градски съвет на БСП, загубилият кметските избори в София Георги Кадиев призна, че се чувства употребен.

„Напуснах ръководството на БСП - София, защото не бях съгласен с част от оценката за изборите, както и с някои от нещата, които се случиха след изборите“, каза Георги Кадиеев, общински съветник от БСП, член на изпълнителното бюро на НС на БСП, пред БНТ.

Кадиев отбеляза, че докладът, с който са оценени изборите, звучи горе-долу така: „Ние всички си свършихме работата, само кандидатът за кмет не я свърши“.

На въпрос как се чувства сега, след загубата и след оставката от Софийския градски съвет на БСП, той посочи:

„Чувствам се недоволен. Употребен – да, до известна степен, но всеки политик е употребяван. Аз съм дал 100% от себе си, това е максимумът“, допълни той.

Георги Кадиев подчерта, че това са четвъртите му поредни избори и само човек, който не е минавал през мажоритарен избор, не знае какво означава това, колко нерви, време и средства, отсъствие от семейството струва това.

„Мисля, че сега е моментът членовете на БСП да решат на чия страна застават. Защото тук вече е морална битка. Ние измиваме ли си ръцете с един човек, казваме ли „той беше грешка“, тръгваме към следващия човек, с който ще направим същото нещо. Или казваме – „не, така не става“, каза Кадиев.

„Не може всички да са в бяло, само тези, които изнасят битката, да са в черно. Аз искам не ръководството да ми даде оценка, а членовете на БСП, защото те видяха кампанията. Особено неприятно ми стана, когато един колега каза, че БСП четири пъти настъпвала мотиката с мен, издигайки ме за кандидат. Той има право на своето мнение. Абсолютно не съм съгласен, но няма значение. Но от тези хора един-единствен стана да ме защити в залата. В политиката има и морал“, каза още Георги Кадиев.

Той обясни, че БСП ще има кмет на София, така както има леви кметове в цяла Европа, но преди това партията трябва да се реформира.

„На БСП й трябват млади хора, чисто възрастово тя е много остаряла като партия. Аз съм в БСП не заради себе си, аз съм там заради идеала. Идеалът не се е променил. Оставам в общинския съвет. 103 000 души все пак гласуваха мажоритарно за мен. Фактът, че ГЕРБ припознава в мен най-силната си опозиция, за мен е достатъчно признание“, допълни Кадиев.

#Георги Кадиев #Кадиев #БСП #оставка #партия #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници