Случаи на коронавирус са регистрирани в 81 държави

Случаи на коронавирус са регистрирани в 81 държави
A A+ A++ A

Затворени до 10 март остават всички учебни заведения в Италия. Потвърдени са случаи на Ковид 19 в Словения и Унгария. Положителна проба е дал и служител на Фейсбук в офис на компанията в американския град Сиатъл.

Двама ирански студенти са първите заразени с Ковид19 в Унгария. Сформиран е кризисен щаб, обмисля се план за действие.

Янош Славик, директор на Националния институт по хематология и инфекциозни болести: Искам да подчертая - двама ирански студенти са в добро състояние, имат леки симптоми, нямат температура. Физически да добре. Въпреки това, понеже са дали положителен резултат за коронавирус, те са напълно изолирани.

Италия е най-сериозното огнище на заразата в Европа. Потвърдените случаи на Ковид 19 са около 3 000, в 19 от общо 20-те италиански региона. Страната ще понесе огромни финансови загуби, особено в сферата на туризма. Първите изчисления показват, че те ще са не по-малко от 8 и половина милиарда евро.

Стана ясно, че МВФ ще отпусна за борба с новия коронавирус 50 милиарда долара. От там заявиха, че заради епидемията икономическият растеж в световен мащаб вече е по-нисък в сравнение с миналогодишния.

Отвъд океаната - американският щат Калифорния обяви извънредно положение след първия слъртен случай в следствие на болестта.

Гавин Нюсъм, губернатор на Калифорния: Искам да поясни, че с 53ма заразени вече не става дума за изолиран случай на определно място в нашия щат. Това вече е общ товар и отговорност на целия щат. Искам да благодаря на лидерите по места за това, че одобриха обявяването на извънредно положение в окръг Лос Анджелис.

Служител на Фейсбук в офиса на компанията в Сиатъл е дал положителна проба за новия коронаворус. От компанията приканиха служителите си да работят от вкъщи. Спред последните данни в САЩ има 150 случая на Ковид 19, в 16 щата.

Долната камара на Конгреса одобри отпускането на повече от 8 милиарда долара за борба с новия коронавирус, като около 3 милиарда от тях ще отидат за разработването на ваксина. Предложението се очаква да получи зелена светлина и в Сената.

Световната здравна организация все още не е обявила пандемия, но ситуацията се променя много динамично и това не е изключено. Новият коронавирус вече е регистриран в 81 държави в цял свят. Извън китайската провиниция Хубей, от където тръгна заразата, най-големите огнища са в Италия, Южна Корея и Иран.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници