Меркел и Монти доволни от реформите в Италия

Меркел и Монти доволни от реформите в Италия
Монти заяви, че финансовите пазари започват да поздравяват усилията на Италия за подобряване на бюджетното й състояние Снимка: economia.leonardo.it
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Марио Монти изразиха задоволство от постигнатия от Италия напредък в прилагането на икономическите реформи.

"Усилията за консолидация и дневният ред на реформите на италианското правителство са впечатляващи. Аз лично съм убедена, че плодовете на тези реформи ще дойдат," заяви Меркел след срещата си с италианския премиер в Берлин, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

От своя страна Монти заяви, че финансовите пазари започват да поздравяват усилията на Италия за подобряване на бюджетното й състояние.

"Пазарите започват да признават нашите успехи", заяви италианският премиер, а Меркел определи като "сигнал за надежда" емисията от ценни книжа на Италия от вторник, 28 август, при която страната набра 3,75 милиарда евро или целения максимум, при много ниска лихва.

Двамата ръководители обаче изразиха различия във връзка с предоставянето на банков лиценз на Европейския механизъм за стабилност.

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) "Марио Драги заяви, че банков лиценз не отговаря на европейските договори, това е и моето мнение", посочи Меркел.

От своя страна италианският премиер призова да не се драматизира въпросът, като уточни, че "днес някои неща не са достижими, но при други условия те могат да бъдат постигнати" благодарение на промяна на европейските договори.

#Ангела Меркел #Канцлер на Германия #Марио Монти #премиер на италия #Италия #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници