Правителственият Еърбъс прибва 20 деца от Италия, добре са, но ги чака 14-дневна карантина

Правителственият Еърбъс прибва 20 деца от Италия, добре са, но ги чака 14-дневна карантина
A A+ A++ A

20 ученици и 4 техни преподаватели бяха транспортирани с правителствения „Еърбъс“ от Италия, във връзка с разпространението на новия коронавирус.

Самолетът кацна на летището във Варна около 03:00 часа българско време. Групата бе придружавана от полк. доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към Военномедицинска академия.

По време на полета нито един от пътниците не е проявил болестна симптоматика, съобщи БНР.

При направените прегледи след пристигане на българска земя също не са констатирани проблеми – и децата, и преподавателите им са в добро здравословно състояние.

“Децата вече са на българска земя, слава богу са добре, в много добро настроение са, очаква ги една 14-дневна домашна почивка. Желая да благодаря на премиера Борисов, на правителството, на всички държавни институции, че реагираха навреме и бързо, всичко е под контрол, направили сме организация по по-нататъшното следене на децата”, каза пред БНТ председателят на Oбщински съвет-Каварна Йордан Стоянов.

Според началника на Регионалното управление на образованието в Добрич Жоро Тошков, децата сега ги чака дистанционно обучение, за да наваксат с материала, а след това допълнителни занимания, допълнителна подготовка от учителите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници