Експерт: Българският мед е уникален и с висок стандарт

Експерт: Българският мед е уникален и с висок стандарт
A A+ A++ A

Българският мед е уникален и с висок стандарт, но липсва консуматорска култура. Това каза за „Фокус“ инж. Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз. Според него по-големите количества мед не могат да бъдат реализирани поради слабото търсене. Той обясни, че през последните години изкупните цени са спаднали заради усиления внос на чуждестранен мед от Украйна, Китай и южноамерикански държави. Инж. Михаил Михайлов добави, че българският мед остава с високо качество.


„Това се дължи на уникалната природа, която има в нашата страна, разнообразието на билки и на други медоносни растения. Така че ние се стремим да запазим високото качество на българския мед. И това го постигаме главно с начините на отглеждането на пчелите, природосъобразно - особено при биологичното пчеларство. Там има редица ограничения за разлика от конвенционалното пчеларство, което прави биологичния български мед наистина на изключително високо ниво“, допълни председателят на Обединения български пчеларски съюз.

Инж. Михаил Михайлов каза още, че употребата на две супени лъжици мед дневно ще доведат до бодрост, опресняване на паметта, сили и бързо възстановяване от физическа или умствена работа. Той допълни, че трябва да се потребяват и останалите пчелни продукти – пчелен прашец, пчелното млечице, клеева или прополисовата тинктура. Инж. Михайлов подчерта, че природни продукти не действат бързо и веднага, но нямат странични ефекти. Той уточни, че могат да се ползват винаги без резистентност от организма, което ги прави изключително полезни за хората.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино