Добрев: Допълнителните мерки за сигурност на туристите остават постоянни

Добрев: Допълнителните мерки за сигурност на туристите остават постоянни
Добрев увери, че българското правителство и компетентните институции предприемат всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Предприетите мерки за сигурност на туристите няма да са временни, а ще останат постоянни, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Съвместно със службите на Държавата Израел анализираме сигурността на ключови места у нас и ще приложим още дейности за повишаването й, за да надградим досегашния си опит”, посочи Добрев на среща със семействата на израелските граждани, загинали при терористичния акт на летище Сарафово на 18 юли.

В срещата участваха също посланикът на Държавата Израел в България Шаул Камиса Раз и заместникът на Добрев с ресор туризъм Иво Маринов, предаде БГНЕС.

„Позволете да поднеса дълбоките си съболезнования и да изкажа съпричастност към преживения от пострадалите ужас”, каза Добрев.

Той увери, че българското правителство и компетентните институции предприемат всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт.

„България и Израел са страни с приятелски взаимоотношения и подобна жестокост няма да сломи връзката между нас, устояла през годините. Туризмът е само част от тези приятелски отношения”, каза още министърът.

Той допълни, че следващата година ще се честват 70 години от спасяването от унищожение на българските евреи – факт, с който България се гордее пред света.

„Сътрудничеството ни ще продължи още по-активно във всички области от интерес на двете страни и това ще е нашият отговор към тероризма”, подчерта Делян Добрев.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Бургас #атентат #България #Израел #Сарафово #Шаул Камиса Раз #Иво Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници