Павел Колев: В един момент ще трябва да платим заплатите на играчите в Левски

Павел Колев: В един момент ще трябва да платим заплатите на играчите в Левски
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отрече клубът да има запорирани сметки.

Колев говори пред камерата на bTV. Ето какво каза той:

"Не. Левски няма запорирани сметки. Изплатили сме два важни дълга. Единият от тях е към НАП.

Естествено, има текущи разходи. Някои от тях са за разплащания, за наем на стадион "Васил Левски" и други.

Когато има нещо официално, ще говорим. На този етап не мога да кажа нищо. Нямам контакт със собствениците и не съм запознат с процесите, които вълнуват аудиторията. Но скоро ще има яснота и по този въпрос, вярвам.

При нас нещата продължават по план. Тренират футболистите, провеждат се занимания и така.

Ситуацията изглежда стабилна. Задължения не ни измъчват. Но да, има известна липса на яснота, което по-скоро е обяснимо", каза Колев.

"Няколко пъти казах, че бюджетът на Левски в момента е между 1,5 млн. и 2 млн. на месец. 1,5 млн. е санитарният минимум. Понеже слушам много коментари дали това е много или малко... Бюджетът зависи от визията, от това, която търсиш, от целите, от стратегията. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш целите. От тази гледна точка, ние сме гъвкави.

Предполагам и хората, които ще управляват Левски. Когато финансовите възможности са други, целите са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, няма да се плащат толкова високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи отбор. Всички тези неща, които можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Не е належащо да платим 2 млн. Просто в един момент трябва да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно", добави Колев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници