Трима с коронавирус в Германия са изолирани в клиника, 132 са вече жертвите на китайския грип

Трима с коронавирус в Германия са изолирани в клиника, 132 са вече жертвите на китайския грип
A A+ A++ A

Три нови случая на заразени с опасния коронавирус бяха регистрирани в Южна Германия. Болните са служители на една компания като се предполага, че заразяването е станало след обучение от китайска колежка. Заразените са изолирани и са под наблюдение в клиника в Мюнхен.

Припомняме, че вчера Германия потвърди за първият човек, който се е заразил на територията на Европа от друг приносител на вируса. Досега всички заболели от новия китайски вирус са били заразени в Китай, съобщават световните агенции.

Това е първи случай на предаване на вируса от човек на човек на европейска територия. Болният в Германия е 33-годишен работник във фирма за автомобилно оборудване от Бавария. Той бил заразен от своя колега от Китай, която била в южната германска провинция на неколкодневен престой за обучение, съобщиха санитарните власти.

Китайката е била в Германия от 19 до 22 януари и се почувствала зле при завръщането си в Китай. Малко след това тя дала положителна проба за коронавирус. Здравните власти тестваха други 40 души, които са били в контакт с жената или със заразения германец във фирмата или в семейната среда на германския пациент. Германският пациент е мъж от района на Старнберг в Бавария, на около 30 км югозападно от Мюнхен. Той е в стабилно състояние, изолиран е и е под медицинско наблюдение, съобщи БТА.

Днес бе потвърден първи случай на заразяване с новия коронавирус в Обединените арабски емирства. Франс прес отбелязва, че това вероятно е първият потвърден случай на заразата в целия Близък изток.

В съобщението, разпространено от държавната информационна агенция на ОАЕ, се казва, че заразеният човек е дошъл от китайския град Ухан, откъдето тръгна разпространението на вируса в края на миналия месец. Той е в стабилно състояние и под медицинско наблюдение.

ОАЕ е център на глобалния въздушен транспорт, като летището на Дубай е третото най-натоварено в света.

Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, по последни данни е близо 6000 души. Повече от половината от тях са в провинция Хубей.

Смъртните случаи вече са 132, съобщиха китайските здравни власти. Състоянието на над 1200 от заразените се оценява като тежко.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници