Кобрата гушва рекорден хонорар, ако се стигне до бой срещу Антъни Джошуа

Кобрата гушва рекорден хонорар, ако се стигне до бой срещу Антъни Джошуа
A A+ A++ A

Кубрат Пулев ще получи рекорден за него процент от приходите при евентуален сблъсък за световната титла в тежка категория, версия IBF. Международната боксова федерация повели приходите от сблъсъка между двамата да бъдат разпределени в съотношение 65% на 35%, в полза на актуалния в момента шампион – Антъни Джошуа, пишат от „България днес“.

„Имаме договорка с Еди Хърн да уточним всичко до 31 януари“ , обясни мениджърът на родния боксьор Ивайло Гоцев пред медията.

„Всеки от нас полага усилия, за да подсигурим най-добри финансови условия за двамата боксьори. Еди Хърн работи в Саудитска Арабия, а аз в Турция. Моята работа е свършена“ , добави той от Истанбул.

„Имаме два варианта за дати – през май на стадиона на Бешикташ – „Водафон парк“. Съоръжението е подходящо за бокс. Нашата идея е мачът да се проведе в Турция. Никога досега подобна среща не е организирана на Балканите“ , разкри мениджърът.

„Разговорите, че Джошуа може да се договори с Усик, са спекулации. Украинецът има още един мач по договор с компанията на Хърн – „Мачрум“, и те ще се опитат да го задържат“,  обясни Гоцев слуховете, че британският шампион може да избяга от мач с Пулев.

Припомняме, че Кобрата получи 20 процента от общия хонорар при предишния мач за световната титла – този с Владимир Кличко, провел се през 2014-а година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »