Аню Ангелов: Правим всичко възможно в битката срещу пожарите

Аню Ангелов: Правим всичко възможно в битката срещу пожарите
Ангелов посочи, че гасенето на пожарите не налага армията да препланира действията по останалите си две основни мисии, за да може да се осигури участието й. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правим всичко възможно, всичко, което ни е поискано като съдействие и подпомагане на органите на противопожарната защита, да ограничим и потушим пожарите, каза пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Мисля, че се справяме успешно, що се отнася до средствата, ние ще ги представим на председателя на комисията, министър Цветанов, и се надявам да бъдат възстановени”, отговори Ангелов на въпрос за изразходваните от армията средства в помощ на населението срещу пожарите, предаде БТА.

По думите на военния министър след края на пожарите данните за разходите трябва да се обобщят.

Ангелов посочи, че гасенето на пожарите не налага армията да препланира действията по останалите си две основни мисии, за да може да се осигури участието й, допълва Дарик радио.

„Имаме над 90 модула с различна специализация, за които имаме планирано и допълнително оборудване през 2013 г., за да могат да бъдат по-ефективни”, каза министърът.

На въпрос, свързан със случая със задържаните през юни в микробус над 100 авиационни ракети „въздух-земя", по който бяха арестувани двама военни от авиобаза „Безмер", единият от които е уволнен, Ангелов коментира, че не е имало как ведомствените органи да пристъпят към дисциплинарно производство преди двамата да бъдат освободени от ареста.

„След като беше променена тяхната мярка за задържане, беше извършено такова дисциплинарно производство – няма връзка между досъдебното производство и дисциплинарното”, изтъкна министърът на отбраната.

По думите му няма ограничения, ако се води досъдебно производство, да се наложи дисциплинарно наказание.

„Фактът е факт, те са факти, а не един, и нарушения, а не едно, така че има пълно основание да бъде освободен по дисциплинарен ред от армията майор Николов", каза Аню Ангелов.

Министърът на отбраната приветства в понеделник участниците в 38-ия международен конгрес по военна история, които се събраха в София.

#Аню Ангелов #министър на отбраната #пожари #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Безмер #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници