Иран обяви 80 милиона долара награда за главата на Тръмп и възобнови ядрената си програма

Иран обяви 80 милиона долара награда за главата на Тръмп и възобнови ядрената си програма
A A+ A++ A

Иранската държавна телевизия обяви награда от 80 милиона долара за главата на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише „Мирър“.

Тъй като населението на Иран е 80 милиона души, то от всекиго може да бъде събран по един долар и тази сума да се даде на онзи, който убие американския лидер. Това беше заявено по телевизията по време на излъчването на церемонията по прощаването с иранския генерал Касем Солеймани, убит на 3 януари.

Именно Тръмп даде разрешение за ракетния удар с дрон срещу летището в Багдад, при който бяха убити общо 8 души, сред тях генерал Солеймани и висш командир от иракски военни милиции.

Техеран обеща да атакува американски военни обекти в отговор на убийството на генерала. Тръмп от своя страна заплаши, че в подобен случай САЩ ще нанесат удари по 52 цели на територията на Иран.

Освен това иранското правителство обяви, че подновява ядрената си програма по обогатяване на уран и няма да спазва ограниченията по международния ядрен договор, от който САЩ се изтеглиха по решение на Тръмп. Иран изрази готовност отново да преговаря, ако икономическите санкции срещу страната бъдат вдигнати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници