Гешев отмени срещата си с Нинова, но пресконференция ще има

Гешев отмени срещата си с Нинова, но пресконференция ще има
A A+ A++ A

Главният прокурор Иван Гешев отмени поисканата от председателя на БСП Корнелия Нинова среща за водната криза в Перник. Причина за това разговорът да не се състои стана публично заявеното намерение на лидера на социалистите да даде брифинг след срещата. Тя бе насрочена, след като Нинова обяви, че има важна информация за разследването на кризата. 

"Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство. При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори. Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания", съобщиха от прокуратурата.

Междувременно Перник вече е на още по-строг воден режим. Водата от чешмите тече по седем часа на ден. Затворена е и детска градина заради лошо качество на водата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници