Закриват старо сметище край Стара загора с пари от ЕС

Закриват старо сметище край Стара загора с пари от ЕС
A A+ A++ A

Със 7,9 млн лв , осигурени по оперативна програма „Околна среда“  ще трябва да бъде извършена техническата рекултивация  на някогашното депо за битови отпадъци в местността Мандра баир край Стара Загора.

Вече е обявена обществената поръчка за изпълнител, който ще трябва да приключи всички дейности  по запръстяването и изграждането на 9 кладенеца и  инсталации към тях за улавяне на сметищните газове за срок от 1 година. Подаването на документите е до  3 февруари 2020 година. Сред изискванията към кандидатите е да са изпълнили минимум един такъв обект през последните 5 години, както и да разполагат с необходимата работна ръка и ръководен персонал, сред които  строителен инженер с опит при реализацията аналогичен обект.

В рамките на 5 години след извършването на техническата рекултивация общината ще трябва да извърши и биологичната, която по предварителни разчети ще струва 936 000 лв с ДДС, които ще трябва да бъдат осигурени или със собствени средства или чрез кандидатстване по друга програма.

Старото сметище в местността Мандра баир не се използва от началото на 2017 година, когато в експлоатация бе въведено регионалното депо в землището на село Ракитница но периодично има случаи на самозапалвания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници