Костов: Борисов говори само абсурди

Костов: Борисов говори само абсурди
„Решения от типа на това: „Умрели са 3 родилки, вземете се съберете и направете курбан“, е обида за политиката, за хората, за съсловието“, смята Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато има тежки проблеми в държавата, вместо политически решения от устата на премиера се чуват само абсурди и обиди към българските граждани.

Това заяви в сряда лидерът на ДСБ и съпредседател на „Синята коалиция“ Иван Костов, съобщи „Фокус“.

Костов коментира изявлението от вторник на Бойко Борисов, че не иска да бъде премиер в държава, в която хората се бунтуват.

„Мен ме притеснява, че когато има тежък проблем, вместо политическо решение чуваме абсурди от неговата уста. Единственото оправдание на политиците да стоят пред хората е, че са в състояние да дават решения на техни проблеми“, обясни той.

„Решения от типа на това: „Умрели са 3 родилки, вземете се съберете и направете курбан“, е обида за политиката, за хората, за съсловието“, уточни Костов.

„Такива псевдополитически решения, които сигурно звучат в ушите на някакви хора с варварско съзнание, аз съм потресен да ги чуя“, каза още бившият министър-председател.

Според Костов единственото решение на въпроса за пенсиите е да се потърси казус, около който има национално съгласие.

„Според нас той може да бъде следният: пенсионната система отделно, защитаваща солидарния принцип на осигуряване – внасям пари, получавам пенсия, съобразно внесените пари, никой не взема от моите пари, за да дава социална пенсия, да дава добавки на бедните, да посреща други нужди и т.н.“, коментира той.

„Пенсията да зависи от моите осигуровки. Който не се осигурява, да е наясно, че държавата го подпомага, но го подпомага по линията на социалното подпомагане“, добави Костов.

По думите му това подпомагане в никакъв случай не може да бъде равно на пенсията на човек, който се е осигурявал през целия си живот.

„Прост е принципът, който искаме да поставим в основата на национален консенсус, и от него ще се реши лесно всичко останало“, каза още Иван Костов.

#Иван Костов #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #ДСБ #Синята коалиция #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници