Рикоширали куршуми ранили минувачите пред „Емпайър Стейт Билдинг”

Рикоширали куршуми ранили минувачите пред „Емпайър Стейт Билдинг”
58-годишният Джефри Джонсън откри огън в петък, точно когато посетителите започваха да се редят пред входа на световноизвестния небостъргач. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Ранените девет души в престрелката от петък пред „Емпайър Стейт Билдинг” не са застреляни директно от полицията, а са пострадали от рикоширали куршуми и фрагменти, заяви комисар Рей Кели от нюйоркската полиция.

Съкратен от работа моден дизайнер е авторът на поредния инцидент със стрелба на публично място в САЩ.

Град от полицейски куршуми сложи край на драмата пред „Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк, вероятно един от най-охраняваните обществени обекти в ударения от тероризъм мегаполис.

58-годишният Джефри Джонсън откри огън в петък, точно когато посетителите започваха да се редят пред входа на световноизвестния небостъргач.

Най-малко двама души загинаха, след като Джонсън застреля свой колега и започна престрелка с двама полицаи, реагирали веднага на стрелбата, съобщи Си Ен Ен.

Други девет души са ранени, след като попаднали в периметъра на кръстосания огън.

Идентифицираният от полицията убиец бил освободен от работа миналата година. Дотогава работел като дизайнер на дамски модни аксесоари в Hazan Import, пояснява бТВ.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг каза пред медиите, че властите разполагат с видеозапис на момента, в който Джонсън извадил оръжието си започнал да стреля срещу служителите на нюйоркската полиция.

По думите на комисар Рей Кели случайните минувачи не са били ударени директно от стрелбата на полицаите, а раните им са от рикоширали куршуми и фрагменти. Шестима от тях са вече са изписани от болница.

Убитият от Джефри Джонсън е Стивън Ерколино. 41-годишният мъж е заместник-президент по продажбите на Hazan Import.

Джонсън продължил да посещава компанията, след като бил съкратен. Между него и Ерколино имало личен конфликт – и двамата подали жалби един срещи друг в полицията през април 2011 г.

Вторият убит е самият Джонсън. Полицията съобщи, че използвал полуавтоматичен пистолет 45-ти калибър с осем патрона в пълнителя, но в куфарчето си носел допълнителни амуниции.

Оръжието закупил законно през 1991 г. във Флорида, но нямал разрешително за него в Ню Йорк.

В петък дизайнерът причакал бившия си колега пред входа на компанията на 33-а улица. Когато Ерколино се появил Джонсън го застрелял без да каже нито дума с куршум в главата и един в тялото.

#Емпайър стейт билдинг #САЩ #Ню Йорк #Джефри Джонсън #престрелка #стрелба #Майкъл Блумбърг #кмет на Ню Йорк #Флорида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници