Първи коментари на синдикатите и майките за оставката на Бисер Петков

Първи коментари на синдикатите и майките за оставката на Бисер Петков
A A+ A++ A

Ден след оставката на социалния министър Бисер Петков - синдикатите и майките от протестите с първи коментар. Синдикатите не виждат конкретен повод за смяната на Петков, а представители на майките на деца с увреждания поискаха той да бъде върнат на поста.

Вече втори ден няма повече подробности да това защо Бисер Петков беше освободен от поста на социален министър от страна на правителството. Във вторник, когато ще се проведе коалиционен съвет се очаква ГЕРБ и „Обединени патриоти” да обсъдят кой да бъде неговият заместник.

В събота синдикатите заявиха, че не е трябвало да има конкретен повод за оставката на Петков, тъй като той е на ветровит пост. Майките от „Системата ни убива” заявиха, че те настояват той отново да бъде върнат на поста, както стана и миналото лято по тяхно настояване.

„На Бисер Петков беше сложен на дузпата още миналата година. Това мен лично не ме изненадва чак толкова много”, каза Димитър Манолов - президент на КТ „Подкрепа".

„Когато се уволнява министър причина винаги ще се намери. И повод ще се намери, макар че сега не виждаме конкретен повод. Сега се говори за някакви натрупвания във времето”, коментира още той.

„Това е удар върху децата и хората с увреждания. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста”, посочи Вера Иванова – майка на дете с увреждания.

„Правителството си има свое собствено виждане. Надявам се, че човекът, който ще поеме тази позиция ще работи добре с нас. Тази сфера е тежка. Хората, които работят в нея се нуждаят от повече подкрепа, защото особено в София са най-трудните случаи”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Работодателите от Асоциацията на индустриалния капитал в България заявиха, че ще направят коментар за оставката на Бисер Петков едва след като стане ясно името на неговия заместник.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници